A Basketball Court House

21.09.2018

Photo by Toshiyuki Yano

It’s what’s known as a four-point play. Court House is a minimalist property located in Shimojima. It was designed by architects at the firm Koizumi Sekkei and, just by looking at the façade, you’d never imagine what was on the inside.

The designers simply wanted to create a new relationship between an indoor basketball court and a more traditional living space. To do this, they took inspiration from gymnasium layouts, and thus this building, constructed around a huge basketball court, was born.

The corridors and areas surrounding the court are designed to function as living spaces: bedrooms, bathroom, kitchen, dining room, etc. Breathing new life into construction, the court in the centre is also designed to be multifunctional, with the possibility of transforming into a library. A house for future champions.

Photo by Toshiyuki Yano

Photo by Toshiyuki Yano

Photo by Toshiyuki Yano